ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙΤΕ

15 €24 ώρες - 365 ημέρες

Η πρότασή μας για να είστε πάντα καθαροί και κερδισμένοι!

Ξεβούλωμα λεκάνης τουαλέτας με coca cola

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ. Μια βουλωμένη λεκάνη τουαλέτας είναι κάτι που δεν θέλουμε να συμβεί. Εκτός από τη βρωμιά, μπορεί να δημιουργήσει κι άλλα προβλήματα στο μέλλον. Ευτυχώς υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο για να αφαιρέσουμε αυτό το βούλωμα.

Η κόκα κόλα ή οποιοδήποτε αναψυκτικό με φωσφορικό οξύ μπορεί να ξεβουλώσει τη λεκάνη τουαλέτας. Η ποσότητα φωσφορικού οξέος που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στη διάσπαση των συσσωρεύσεων στον αγωγό της τουαλέτας σας. Απλώς ανοίξτε ένα μπουκάλι, ρίξτε το στη λεκάνη της τουαλέτας σας και αφήστε το να δράσει.

Η κόκα κόλα είναι ένα αναψυκτικό που σχεδόν πάντα έχουμε στο σπίτι και μπορεί να χρησιμεύσει αρκετά σε ενδεχόμενο βουλώματος της λεκάνης της τουαλέτας. Έτσι πριν καταφύγετε στην αγορά ενός προϊόντος του εμπορίου, δοκιμάστε πρώτα να αποφράξετε τη λεκάνη της τουαλέτας με μία κόκα κόλα.

Πώς το φωσφορικό οξύ ξεμπλοκάρει μια τουαλέτα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Το φωσφορικό οξύ, εκτός από την κόκα κόλα, εμπεριέχεται και στα καθαριστικά μπάνιου. Ωστόσο καλό είναι να γνωρίζετε ότι η επαφή με το φωσφορικό οξύ για το ανθρώπινο σώμα είναι επιβλαβής καθώς δημιουργεί βλάβη στη λειτουργία των νεφρών όταν έρχεται σε επαφή με το ασβέστιο και το καταστρέφει.

Εκτός λοιπόν από αναψυκτικό σαν χρήση, η κόκα κόλα βοηθάει και στον καθαρισμό για το βούλωμα της λεκάνης της τουαλέτας, καθώς η συγκέντρωση φωσφορικού οξέος του αναψυκτικού έχει τη δύναμη να σπάσει το φράξιμο στη λεκάνη ή τον αγωγό της τουαλέτας σας.

Η διαβρωτική ικανότητα του φωσφόρου είναι γνωστό ότι διαλύει τα φράγματα στις τουαλέτες, γι’ αυτό είναι βασικό συστατικό και στα καθαριστικά.

Πότε πρέπει να αποφύγετε το αναψυκτικό ως παράγοντα αποφράξεων

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Αν και οι ειδικοί έχουν αποδείξει ότι το φωσφορικό οξύ που περιέχεται στα αναψυκτικά μπορεί να βοηθήσει στην απόφραξη, εξακολουθεί να έχει μειονεκτήματα όταν χρησιμοποιείται ως εναλλακτικός αποφρακτικός τρόπος.

Ένας σοβαρός λόγος αποφυγής είναι ότι αφήνει ένα κολλώδες υγρό γύρω από τους αγωγούς επομένως μπορεί να οδηγήσει σε κάποια άλλα προβλήματα στο μέλλον. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κόκα κόλα για μικρές αποφράξεις, καθώς η ποσότητα είναι μικρότερη και η δουλειά σας μπορεί να γίνει το ίδιο αποτελεσματικά.

Πώς να ξεβουλώσετε την τουαλέτα σας με κόκα κόλα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Το ξεβούλωμα της λεκάνης της τουαλέτας ή της αποχέτευσης είναι πιο απλό από ό,τι μπορεί να φαίνεται. Δείτε μερικά  απλά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να εξασφαλίσετε το βέλτιστο αποτέλεσμα:

  1. Πάρτε ένα μπουκάλι κόκα κόλα 1 1/2 λίτρων. Αν την έχετε στο ψυγείο, φροντίστε να τη βγάλετε και αφήστε την έξω ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Ρίξτε την κόκα κόλα. Μόλις έρθει στην κανονική θερμοκρασία, μπορείτε να αρχίσετε να τη ρίχνετε στη βουλωμένη λεκάνη της τουαλέτας σας.
  3. Αφήστε τη να κάτσει. Αφήστε την κόκα κόλα να κάτσει για τουλάχιστον μία ώρα έως και 24 ώρες, ανάλογα με το πόσο σκληρό είναι το φράξιμο.
  4. Ξεπλύνετε την τουαλέτα σας. Εάν η κόκα κόλα έχει ήδη καθίσει για σωστό χρονικό διάστημα, μπορείτε να ξεκινήσετε να την ξεπλένετε χρησιμοποιώντας ζεστό νερό.
  5. Επαναλάβετε τη διαδικασία εάν χρειάζεται.
  6. Καλέστε για επαγγελματική βοήθεια. Εάν το φράξιμο επιμένει παρά τις πολλές προσπάθειες, είναι καλύτερο να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό καθώς μπορεί να δημιουργηθούν πιο σοβαρά προβλήματα εντός του αγωγού της αποχέτευσης εάν εξακολουθεί να είναι φραγμένη.

Το φωσφορικό οξύ ως επικίνδυνο απόβλητο

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Γρήγορα αποτελέσματα – μεγάλη ευθύνη, όταν πρόκειται για φωσφορικά οξέα. Αν και μπορούν να βοηθήσουν στο ξεβούλωμα της λεκάνης της τουαλέτας μπορούν επίσης να επηρεάσουν αρνητικά το περιβάλλον εάν χρησιμοποιηθούν ανεύθυνα.

Με βάση την Εθνική Απογραφή Ρύπων, το φωσφορικό οξύ έχει μέτριες οξείες και χρόνιες επιπτώσεις στην υδρόβια ζωή σε νερά με χαμηλή αλκαλικότητα.

Αυτό σημαίνει ότι όταν μικρότερες ποσότητες φωσφορικού οξέος αγγίζουν νερό με χαμηλή αλκαλικότητα, μπορεί ακόμα και να την εξουδετερώσουν. Ακόμα, υψηλότεροι όγκοι φωσφορικού οξέως μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα pH των νερών, οδηγώντας σε πιθανό κίνδυνο για την υδρόβια και τη θαλάσσια ζωή μας.

Εάν υπάρχει στην περιοχή σας μια σύγχρονη εγκατάσταση επεξεργασίας νερού, η χρήση της κόκα κόλα δε θα ήταν μεγάλο πρόβλημα για την υδρόβια ζωή. Εναλλακτικά μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα της φραγής της λεκάνης καλώντας έναν ειδικό.

Εξουδετέρωση του φωσφορικού οξέος

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Αν και το φωσφορικό οξύ δρα ως επικίνδυνο απόβλητο για τα υδρόβια ζωή, υπάρχει ένας τρόπος να το εξουδετερώσετε για να αποφύγετε δυσμενείς επιπτώσεις μόλις αποστραγγιστεί στον αγωγό της τουαλέτας σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κόκα κόλα για απόφραξη, αναμειγνύοντάς την με μαγειρική σόδα. Με αυτόν τον τρόπο εξουδετερώνετε πιθανές επιπτώσεις μόλις φθάσει στο υδρόβιο σύστημα. Η μαγειρική σόδα αφαιρεί φυσικά την οξύτητα του φωσφορικού οξέος, ενώ εξακολουθεί να είναι ικανή να αποφράξει την τουαλέτα σας.

Άλλες ιδιότητες καθαρισμού της κόκα κόλα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Όσον αφορά την κόκα κόλα, μάθαμε ότι είναι μια εξαιρετική εναλλακτική από την άποψη της απόφραξης μιας τουαλέτας. Αλλά ξέρατε ότι η κόκα κόλα μπορεί επίσης να χρησιμεύσει ως καθαριστικό για ολόκληρο το μπάνιο; Με τη χρήση των διαβρωτικών ιδιοτήτων της κόκα κόλα, μπορεί να λειτουργήσει ως καθαριστικό για τα πλακάκια και τα κεραμικά του μπάνιου σας.

Όχι μόνο μπορεί να τα καθαρίσει, αλλά και να τα λευκάνει. Αν και η κόκα κόλα δεν δίνει την ίδια φρέσκια μυρωδιά με ένα διάλυμα καθαρισμού, εξακολουθεί να είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, καθώς δεν περιέχει τις ίδιες σκληρές χημικές ουσίες.

Συμπέρασμα

ΞΕΒΟΥΛΩΜΑ ΤΟΥΑΛΕΤΑΣ ΜΕ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ

Μάθαμε πώς η κόκα κόλα είναι ικανές ξεβουλώσει τις τουαλέτες μας. Ωστόσο, εξακολουθεί να έχει μειονεκτήματα και μπορεί να ενέχει πιθανούς κινδύνους σε περίπτωση κακής χρήσης.

Κόκα κόλα ή οτιδήποτε με φωσφορικό οξύ μπορεί να βοηθήσει όταν πρόκειται για ξεβούλωμα ή για καθαρισμό της τουαλέτας σας. Απλώς φροντίστε να το χρησιμοποιείτε υπεύθυνα χρησιμοποιώντας τις εν λόγω προφυλάξεις για να αντιμετωπίσετε τις πιθανές αρνητικές επιπτώσεις του φωσφορικού οξέος στα νερά μας.

Όταν όλα τα άλλα αποτύχουν, μπορείτε να καλέσετε έναν επαγγελματία για βοήθεια. Μπορεί να σας δείξει τρόπους για να ξεβουλώσετε τη λεκάνη της τουαλέτας σας εύκολα και χωρίς κινδύνους.


24 ώρες – 365 ημέρες
Είμαστε κοντά σας, όταν μας χρειαστείτε. Ένα τηλεφώνημά σας είναι αρκετό για να επέμβουμε άμεσα.
6944 382825

FAQ – Συχνές Ερωτήσεις

Εάν είστε τυχεροί, ο ευκολότερος τρόπος για να ξεβουλώσετε μια τουαλέτα είναι να την περιμένετε απλά. Αφήστε το νερό να διαλύσει το φράγμα και δοκιμάστε να ξεπλύνετε ξανά μετά από αρκετές ώρες. Ρίχνοντας μια καυστική σόδα (κόκα κόλα, για παράδειγμα) στη λεκάνη της τουαλέτας, μπορείτε να επιταχύνετε σημαντικά τη διαδικασία διάλυσης.

Το καθάρισμα της τουαλέτας είναι μια από αυτές τις δουλειές που κυριολεκτικά δεν αρέσει σε κανέναν. Η οξύτητα της κόκα κόλα την καθιστά εξαιρετικά εύχρηστη για σκοπούς καθαρισμού. Αφού την αφήσετε να καθίσει για δύο ώρες, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ξεπλύνετε την τουαλέτα.

Η κόκα κόλα είναι μια λιγότερο γνωστή λύση που μπορείτε να βρείτε στο ψυγείο σας. Ρίξτε ένα μπουκάλι κόλα 2 λίτρων – Pepsi, Coke ή υποκατάστατα – στη βουλωμένη αποχέτευση. Ηκόκα κόλα είναι στην πραγματικότητα αρκετά καυστική και αποτελεσματική στο να απομακρύνει τη συσσώρευση στις αποχετεύσεις σας, αλλά είναι πολύ πιο ήπιο από τα εμπορικά καθαριστικά αποχέτευσης.

Τα χημικά καθαριστικά δε βλάπτουν μόνον εσάς, αλλά και τους σωλήνες σας. Πολλά από τα υγρά χημικά καθαριστικά αποχετεύσεων περιέχουν δυνατές τοξικές χημικές ουσίες. Ενδέχεται να προκληθούν σοβαρά εξανθήματα και εγκαύματα εάν τα χημικά καθαριστικά έρθουν σε επαφή με το δέρμα. Επίσης, προσέξετε να μην τα εισπνεύσετε, ειδικά αν έχετε αναπνευστικά προβλήματα.